5 redenen om juist in de meivakantie een camper te huren

De meivakantie is een heerlijke periode om in Europa eropuit te gaan. Het is verleidelijk om in het vliegtuig te stappen, maar wist je dat een camperreis in de meivakantie juist een heel goed idee is? Je kunt heerlijk roadtrippen door Europa! Met het hele gezin op avontuur op vier wielen. Hier lees je 5 redenen om in de meivakantie een camper te huren.

1. Genieten van bloeiende natuur

In het voorjaar staat veel natuur prachtig in bloei. Dat is echt fantastisch om doorheen te rijden tijdens je roadtrip! Heerlijk door de bergen, tulpenvelden of zelfs lavendelvelden: het uitzicht zal nooit vervelen. En met een eigen camper kun je gaan en staan waar jij zelf wilt, zolang je maar door landen rijdt die op de groene kaart van de verzekeraar staan. Dat zijn vrijwel alle landen in Europa! Als je optimaal van de natuur wilt genieten, kun je gratis overnachten bij ruim 2000 Franse boeren. Meer informatie hierover lees je in dit blog.

2. Vermijd de drukte van het hoogseizoen 

Het is in de meivakantie een stuk rustiger dan in de zomervakantie. In Duitsland kennen ze bijvoorbeeld geen meivakantie, dus daar kun je genieten van alle ruimte op de campings. De locals zijn zelf namelijk gewoon aan het werk. In Frankrijk is de voorjaarsvakantie voor Fransen net voorbij als die van ons begint. De drukte van het hoogseizoen kun je op deze manier dus goed vermijden. De wegen zijn rustiger, je bent sneller op bestemming en onderweg heb je voldoende ruimte voor mooie stops. 

Wil je in deze 2 weken onze buurlanden bezoeken? Bekijk dan eens deze camperroute door Duitsland, Luxemburg en België. 

Cochem, Duitsland

3. Comfortabele temperatuur 

Rillend of juist zwetend in je camperbed? Daar hoef je je geen zorgen over te maken tijdens je camperreis. De temperaturen om te kamperen in de meivakantie zijn juist nét lekker en dus kun je veel buiten zijn, want dat wil je het liefst! De nachten kunnen nog wat fris zijn, maar in de comfortabele Club camper heb je daar geen last van. Hij heeft namelijk een hele fijne thermostaat kachel. Een goede nachtrust in de camper tijdens de meivakantie is dus gegarandeerd!

4. Ideaal om actief eropuit te gaan

Je hoeft óók niet te zweten op je fiets, want in het voorjaar zijn de temperaturen juist heerlijk voor een fiets- of wandeltocht! Geen brandende zon op je gezicht, maar juist een aangename temperatuur en een lekker briesje. De Club camper huur je altijd inclusief een fietsendrager, dus dat is geregeld. Zorg wel dat je wat zonnebrand smeert, want de zon kan verraderlijk zijn! Ga in laagjes gekleed, zodat je je makkelijk kunt aanpassen aan de weersveranderingen die april en mei soms met zich meebrengen.

5. De Club campers staan te popelen!

De laatste reden waarom je in de meivakantie met de camper op vakantie zou moeten, is dat onze Club campers staan te trappelen om met jullie weg te gaan na een winterslaap! Ze staan weer te glimmen door het poetsen, helemaal klaar voor vertrek. Wil je wel met een nieuwe camper 2 weken samen weg in de meivakantie? Kijk dan eens hier

Kamperen op het boerenerf. Wat een vrijheid en rust!

Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.