Huurvoorwaarden en algemene info

Onze campers

Wat is nu de ideale huurcamper? Welke camper is perfect voor twee mensen maar ook voor een gezin van vijf personen? Zo veelzijdig mogelijk dus. Na lang onderzoek, veel proberen, rijden en proef liggen komt de door ons gekozen ‘Club camper’ het beste uit de bus. Met zijn lengte van 6,99 meter (excl. 80 cm fietsendrager en ingeklapt 30 cm) en breedte van 2,30 meter is hij ‘handzaam’, niet te zwaar en door zijn open indeling geschikt voor twee volwassenen, maar ook voor een gezin van vijf. En door het slimme hefbed zit er geen hoge bult op het dak en blijft de wagen onder de 2,90 meter. Dit noemen we in de camperwereld ‘half integraal’. Onze campers zijn niet ouder dan 3 jaar en geproduceerd door het merk Sunliving, onderdeel van de gerenommeerde fabrikant Adria.

Ophalen en inleveren

Onze campers kun je per week huren van vrijdag tot vrijdag of van zaterdag tot zaterdag. In rustige tijden zijn we uiteraard flexibel en kunnen we de dagen samen afstemmen. Ophalen zal plaatsvinden op een vooraf afgesproken tijdstip na 14.00 uur. Je dient de huurwagen in te leveren tussen 9.00 en 10.00 uur. Deze tussenliggende tijd is nodig om de wagen goed schoon te maken en eventuele schades of mankementen te repareren. Ben je te laat met inleveren dan komen we in de problemen met onze planning en zijn we genoodzaakt € 50,- per uur in rekening te brengen. Breng je de camper zonder overleg één of meerdere dagen te laat terug dan zullen wij genoodzaakt zijn per dag 1/7 deel van de weekhuur in rekening te brengen, aangevuld met een vergoeding van € 400,- per dag. Je snapt het al, we willen de camper netjes en op tijd klaar hebben staan voor de volgende huurder.

Wat is inclusief?

Wij zorgen dat de campers compleet uitgerust klaar staan. Wij sturen je een complete inventarislijst toe, die ook op onze website te vinden is. Een aantal weken voor vertrek mailen we leuke en nuttige info ter voorbereiding op jullie camperreis. We gaan ervan uit dat je je eigen handdoeken en beddengoed meeneemt. Makkelijker als je bed klaar ligt? Bestel dan bij ons beddengoed (reeds opgemaakt met kussen, dekbed, onderlaken, bovenlaken, kussensloop en dekbedovertrek) à € 35,- p.p. Graag bij reservering aangeven. De campers zijn voorzien van een keuken met een 100 liter koelkast, fornuis met 3 gaspitten en een douche- en toiletcombinatie. Er zit altijd een volle gasfles en een deels gevulde gasfles in de camper. Achterop zit een sterke fietsendrager waar twee (elektrische) fietsen op kunnen. Er zit standaard een luifel aan de wagen zodat je beschermd tegen de zon lekker buiten kunt zitten. En mocht je onverhoopt een lekke band krijgen, dan er is er een reservewiel aanwezig.

Huurperiodes

Je kunt het hele jaar door voor één of meerdere weken een camper huren bij De Camper Club, mits je er niet mee op wintersportvakantie gaat. Daar zijn onze campers niet op uitgerust (geen winterbanden en geïsoleerde tanks) en in dat geval ook niet verzekerd.

Een last-minute boeking is mogelijk tot aan een week voor vertrek.

Verzekeringen

Onze wagens zijn WA + Casco verzekerd inclusief 24-uurs pechhulp. Het eigen risico bedraagt € 1.500,- per schadegeval en € 2.500,- bij bovenhoofdse schade. Dit is tevens de hoogte van de borg en de aanbetaling. Deze borg wordt binnen 14 dagen na terugkomst teruggestort mits de wagen schoon en schadevrij wordt ingeleverd en er achteraf geen verborgen schades geconstateerd worden. Mocht de camper eventueel schade oplopen gedurende de huurperiode, dan ben je verplicht dat binnen 24 uur aan ons te melden. Ook verkeersboetes, extra km's en eventuele tolheffingen zullen met de borg worden verrekend. Mochten wij ná deze 14 dagen nog verwijtbare zaken constateren zullen wij deze aan de huurder in rekening brengen.


Eventuele schade ontstaan door ongeoorloofd gebruik valt niet onder de verzekering en zal te allen tijde volledig moeten worden vergoed door de huurder. Onder ongeoorloofd gebruik verstaan wij bijvoorbeeld rijden onder invloed van alcohol of drugs, de dieseltank vullen met benzine, rijden door een weiland of met de camper naar de Zwarte Cross.  Het bezoeken van muziekfestivals e.d. of rijden op onverharde wegen (denk aan een zandpad) is dus niet toegestaan. Wij weten uit ervaring dat daar veel schades uit voortkomen.
Ook schades aan het interieur, verloren kampeeruitrusting, schade aan banden en velgen of een ster in de voorruit vallen niet onder de verzekering en dienen volledig vergoed te worden.

Deze onkosten zullen achteraf op de borgsom in mindering worden gebracht of (indien deze hoger uitvallen dan de borg) bij worden gefactureerd.

Afkoop eigen risico

Wij raden je aan om het eigen risico extra te verzekeren. Dit geeft gemoedsrust en voorkomt dat je na de vakantie nog met extra kosten wordt geconfronteerd. Uiteraard vertrouwen wij op jullie rijkwaliteiten, maar externe factoren heb je vaak niet in de hand: hagelbuien, andere weggebruikers, ongelukkig geplaatste obstakels, etc.

Wij kennen 2 partijen in Nederland die deze verzekering aanbieden:

Allianz Global Assistance: verzekering met een maximum van 45 dagen voor € 15,- per huurdag. Maximum per huurcontract: € 6.000,-. Kijk hier op de website van Allianz voor meer info.

ASR: verzekering met onbepaalde duur voor €9,95 per huurdag. Maximum per huurcontract:
€ 3.500,- en € 7.000,- voor uitgesloten cascoschade. Klik hier voor meer info en om af te sluiten.

Betalingsvoorwaarden

Na reservering van je Club camper ontvang je per mail een reserveringsbevestiging. Dit is tevens de factuur en bevat alle relevante betalingsgegevens. De aanbetaling heeft de hoogte van de borg en bedraagt € 1.500,-. Deze aanbetaling dient binnen 14 dagen na ontvangst van de bevestiging voldaan te zijn. Er is ook pas een officiële huurovereenkomst zodra de aanbetaling door ons ontvangen is.

De volledige huursom dient 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Mocht de aan- of restantbetaling (huursom) uitblijven dan heeft De Camper Club het recht om de huurovereenkomst ongeldig te verklaren. Zoals eerder gemeld in deze voorwaarden zal de borg binnen 14 dagen na inlevering van de camper worden teruggestort mits er geen schades of gebreken zijn geconstateerd.

Betalen met creditcard

Het is mogelijk om bij De Camper Club met creditcard te betalen. Wij hanteren Maestro, American Express, VISA en Mastercard. De kosten hiervan verschillen per maatschappij en zullen ten koste van de klant komen.

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je door onvoorziene omstandigheden moeten annuleren en derhalve de huurovereenkomst moeten ontbinden, dan dient dit schriftelijk of per email te gebeuren. De annuleringskosten zijn bij annuleren tot 42 dagen (6 weken) voor vertrek de aanbetaling á € 1.500,- of de hoogte van de huurprijs indien deze lager is. De annuleringskosten bij annuleren op of binnen 42 dagen voor vertrek bedragen de volledige reissom. Wij adviseren je altijd een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Note: bij een wijziging in jullie reisbestemming, om welke reden dan ook, gelden bovenstaande annuleringsvoorwaarden ook. Dit omdat de camper een vervoermiddel is en dus niet gekoppeld aan een reisbestemming.

Huurvoorwaarden

Leeftijd: De hoofdboeker en bestuurder dient minimaal 25 jaar oud te zijn en minimaal 5 jaar in het bezit van een B-rijbewijs. Er mogen maximaal twee extra bestuurders worden opgenomen in het huurcontract en deze moeten ook minimaal 25 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in het bezit van een geldig B-rijbewijs. Elke bestuurder zal het huurcontract dienen te ondertekenen en persoonlijk een kopie rijbewijs dienen te overhandigen bij het afhalen van de camper.

Credit card: De (mede) bestuurder dient in het bezit te zijn van een credit card. Bij het ophalen van de camper noteren we de gegevens en vul je een formulier in waarin je verklaart dat De Camper Club gemachtigd is deze credit card gegevens te gebruiken in het geval van hogere kosten dan de overgemaakte borg of bijvoorbeeld boetes die binnenkomen na het terugstorten van de borg.

Roken: Het is verboden te roken in zowel het woongedeelte als de bestuurderscabine. Indien er in de camper is gerookt zal er een bedrag van € 500,- ingehouden worden op de borgsom.

Schoonmaken: Je hoeft de camper van buiten niet schoon te maken; dit is bij de huursom inbegrepen. Van binnen willen we hem wel graag net zo schoon terug als dat je de camper mee hebt gekregen. Wanneer de camper niet goed schoon blijkt te zijn, dan zijn wij genoodzaakt € 95,- hiervoor in te houden op de borg. Indien je de vakantie liever niet afsluit met een grote schoonmaak, is het natuurlijk ook mogelijk dit van tevoren even aan te geven, dan zullen wij dit inplannen. Dit kosten hiervan zijn € 95,-. We willen de camper ook graag terug met lege watertanks en een lege tank van het toilet. Lukt dit u niet, dan brengen wij € 30,- in rekening.

Hond: Omdat je lieve viervoeter een onderdeel is van het gezin, hebben we 4 (van de 15) campers tot hondvriendelijke campers uitgeroepen! De extra kosten hiervoor zijn € 150,- per huurperiode. Wij vragen je de camper schoon en haarvrij weer in te leveren. Ook bij deze campers geldt natuurlijk dat je de schoonmaak ook af kunt kopen. De kosten hiervan zijn € 95,-.

Diesel en Adblue tanken: Let er op dat je de juiste brandstof in onze Club campers tankt. In principe zijn al onze wagens diesels met Adblue, maar er kan incidenteel een benzinemotor in zitten. Eventuele schade bij verkeerd tanken is geheel voor de huurder. Je dient de wagen met volle tank brandstof in te leveren. Indien dit niet lukt zullen we de wagen zelf aftanken en de bijgevulde brandstof, inclusief € 30,- tankkosten en € 15,- bij de Adblue, inhouden op de borg.

Schades, defecten en reparaties: Wij doen ons uiterste best om onze campers in perfecte staat te houden. Mocht er onverhoopt iets defect gaan of schade ontstaan en een reparatie is noodzakelijk en deze kost minder dan € 75,-, dan kun je deze laten uitvoeren zonder overleg met ons. Wanneer een schade boven de € 75,- valt vragen we je ons eerst even te bellen voor overleg en onze instructies op te volgen. De reparatie dient bij voorkeur te geschieden bij een erkend en deskundig camperbedrijf en dan bij voorkeur een Adria -Sunliving dealer. Deze zijn in heel Europa te vinden. Een lijst met Europese dealers ontvang je bij verhuur. Wanneer het een reparatie aan de motor of onderstel betreft is het zeer raadzaam een Fiat-dealer op te zoeken. Wanneer de reparatie een technisch mankement betreft dat buiten je schuld is ontstaan, dan zullen de door de huurder betaalde kosten worden terugbetaald door De Camper Club. De huurder dient dan wel een op naam van De Camper Club gestelde, originele en gespecificeerde nota moeten overleggen.  Reparaties ten gevolge van verkeerd gebruik worden niet vergoed. Schade aan de luifel, fietsendrager en achteruitrijcamera zijn ook voor risico van de huurder. Schakel bij een ongeval altijd de politie in en bewaar de opgemaakte rapporten.

Overige voorwaarden:

  • De camper heeft een maximaal toegestane massa van 3500 kg. Het leeggewicht is ongeveer 2950 kg, inclusief een volle water-en gastank en boiler, 1 inzittende à 75 kg, inventaris, fietsenrek, luifel en een 90% volle brandstoftank. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je de maximaal toegestane massa niet overschrijdt.
  • Onze huurvoorwaarden gelden alleen voor Europese bestemmingen vermeld op de groene verzekeringskaart. Met andere woorden, dit zijn de landen waar je met onze huurcamper verzekerd op reis kunt gaan.
  • Het getoonde huurmodel is altijd onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat een model uitvalt en wij kunnen dan genoodzaakt zijn een ander, vergelijkbaar, model in te zetten. Dit model zal altijd genoeg slaapplaatsen hebben voor het reisgezelschap. Je hebt dan geen recht op een schadevergoeding of herroeping.
  • De camper mag alleen gebruikt worden voor kampeervakanties en men mag alleen overnachten op erkende campings en camperplaatsen. Onderverhuren is niet toegestaan.
  • Mocht de camper in beslag worden genomen vanwege een overtreding door de huurder dan zal De Camper Club overgaan tot het innen van een schadevergoeding ter hoogte van de waarde van het gehuurde voertuig.
  • De Camper Club heeft het recht om de huurovereenkomst te beëindigen indien het gedrag van de huurder hiertoe aanleiding geeft. De huurder heeft dan geen recht op een schadevergoeding. Betaalde huurpenningen en/of borg worden dan gerestitueerd.
  • De huurder gaat akkoord met de onderhoudsrichtlijnen zoals vermeld in het instructieboekje en zal er derhalve ook voor zorgdragen dat de bandenspanning en het olie- en koelvloeistofniveau tijdens de reis op peil blijven.