Boek direct online
FAQ

Onze meest gestelde vragen

Bekijk hier onze meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact op!
Wanneer is mijn boeking definitief?
Nadat je een boekingsaanvraag hebt gedaan op onze website nemen we contact met je op om te bevestigen of de camper wel of niet beschikbaar is. Wij zullen nog vragen om wat extra informatie waarna we middels een bevestiging / factuur de camper zullen bevestigen. Pas nadat de aanbetaling is overgemaakt is de boeking definitief.
Wanneer moet ik wat betalen?
De aanbetaling van €1000,- dient te geschieden binnen 14 dagen na ontvangst van de bevestiging / factuur. De aanbetaling is tevens de borg. De huursom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te worden. De borg storten wij uiterlijk 30 dagen na het retourneren van de huurwagen terug. Mochten er toch schades en / of boetes blijken te zijn na ontvangst van de huurwagen zullen wij deze van de borg afhalen.
Is er een minimum leeftijd om een camper te huren?
De minimum leeftijd om een camper te huren is 25 jaar. Je dient minimaal 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
Wanneer kan ik de camper ophalen en weer inleveren?
Je kunt de camper ophalen na 14:00 uur op een vooraf afgesproken tijdstip en je moet hem tussen 09:00 en 10:00 uur weer inleveren. Dit zorgt er voor dat we de camper op tijd schoon kunnen maken en eventuele schades kunnen repareren voordat de volgende huurder hem op komt halen.
Moet de camper schoon worden ingeleverd?
Ja, je dient de camper net zo schoon in te leveren als dat je hem van ons hebt meegekregen. Mocht je daar geen tijd voor hebben, of lukt het simpelweg niet, laat het ons van te voren weten, dan maken wij hem schoon. De kosten hiervan zijn €95,-.
Mag mijn hond mee in de camper?
Ja dat mag, mits je bij ons de speciaal daarvoor bestemde hondvriendelijke camper hebt gehuurd. Wees er snel bij, want de hond mag mee in 4 van onze 15 campers. De extra kosten hiervoor zijn €150,- per huurperiode. Het verzoek is om de camper schoon en haar-vrij in te leveren. Mocht dit niet het geval zijn dan rekenen wij €150,- schoonmaakkosten.
Kan ik de camper zien voordat ik hem huur?
Jazeker, je kunt onze Club camper bewonderen bij ons Clubhuis aan de Franse Kampweg 36a in Bussum. Neem van te voren wel eerst even contact met ons op voor een afspraak, dan zorgen wij voor een kopje koffie en kunnen we uitgebreid kletsen over jullie plannen. Of kruip even achter het stuur en rij een rondje om het Club huis! Dan voel je meteen hoe heerlijk de Club camper rijdt.
Naar welke landen mag ik met de Club camper?
Je mag in principe elk land bezoeken die op de groene kaart staat van de verzekeraar. Deze groene kaart ligt in elke camper en je kunt in ieder geval naar de volgende landen: Oostenrijk, Albanië, Andorra, België, Bulgarije, Bosnië Herzegovina, Zwitserland, Cyprus, Tsjechische Republiek, Duitsland, Denemarken, Spanje, Estland, Frankrijk, Finland, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Italië, Ierland, IJsland, Luxemburg, Malta, Marokko, Noord Macedonië, Montenegro, Noorwegen, Nederland, Portugal, Polen, Roemenië, Zweden, Servië, Slowaakse Republiek, Slovenië, Tunesië en Turkije.
Is de camper goed verzekerd?
Ja, de camper is goed verzekerd met indien nodig repatriëring van de huurcamper, vervangend vervoer of een vervangende huurcamper. Het eigen risico bij schade is €1000,- per schadegeval. Lees voor meer info onze huurvoorwaarden. Indien je geen eigen risico wilt kun je dit afkopen via bijvoorbeeld Allianz Global Assistance. Klik hier voor meer info.
Wat doe ik bij schade of pech onderweg?
In het geval van schade of pech onderweg vind je in de handleiding van de camper verschillende telefoonnummers die te bellen zijn bij schade of pech onderweg. Het kan zijn dat het noodnummer van de verzekering gebeld dient te worden, maar bij een mechanisch mankement bel je met de FIAT hulpdienst.
Mag ik roken in een camper van De Camper Club?
Nee, je mag nooit roken in de camper. Indien wij constateren dat er toch gerookt is in de camper zullen wij €500,- inhouden op de borgsom.
Kan ik mijn auto achterlaten op het terrein van De Camper Club?
Je kunt de auto parkeren op het eigen terrein van De Camper Club. Het achterlaten van de auto van de huurder op het terrein van De Camper Club tijdens de huurperiode is voor eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige gevolgen (schade of diefstal) die het parkeren van dit voertuig met zich meebrengt.
Wat kost een camper huren per week?
Bij De Camper Club houden we van gemak: je kunt het hele jaar door al voor 1 week een camper huren en alleen in het hoogseizoen hanteren we een minimale verhuurperiode van 2 weken.

Voor korte vakanties zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren hebben we vaak speciale aanbiedingen. Check hiervoor https://www.decamperclub.nl/prijzen.

Onze tarieven zijn ook simpel: 4 verschillende tarieven, afhankelijk van de tijd van het jaar dat je op vakantie wilt:

Winter - € 850,- (1 januari t/m 30 maart & 27 oktober t/m 31 december)
Lente & herfst - € 1.050,- (31 maart t/m 1 juni & 29 september t/m 26 oktober)
Voorjaar & najaar - € 1.275,- (Meivakantie, 2 juni t/m 06 juli & 01 september t/m 28 september)
Zomer - € 1.650,- (7 juli t/m 31 augustus)

Check anders ook: https://www.decamperclub.nl/prijzen
Tol en milieuvignetten op de Europese wegen?
In steeds meer Europese landen worden er milieuzones ingevoerd. Per land verschillen deze regels nog flink. Voor de zekerheid zijn al onze campers daarom alvast uitgerust met de Franse en de Duitse milieusticker. Onze Club campers vallen onder de EURO-6 norm; op dit moment de schoonste dieselvariant. Check ons artikel voor meer details.

Daarnaast heffen veel Europese landen tol om op hun wegen te mogen rijden. Bekendste voorbeeld is de 'Péage' in Frankrijk, maar dat is zeker niet de enige. Hieronder volgt een handig overzicht voor de meest populaire vakantiebestemmingen van onze Club leden. Zorg altijd dat je voor vertrek checkt wat de laatste updates zijn. Alle landen in Europa hebben een andere aanpak en in het ene land worden sneller nieuwe uitbreidingen gedaan dan in andere. De ANWB is altijd op de hoogte van het laatste nieuws: https://www.anwb.nl/verkeer/buitenland/toloverzicht.

FRANKRIJK
D
e tolwegen (‘Péage’) in Frankrijk zijn alom bekend. Je kunt betalen bij het binnenrijden, maar ook van tevoren een zgn. tolbadge aanschaffen zodat je door de gereserveerde poort kunt rijden en de tol automatisch afgeschreven wordt. Zie ook https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/tolbadge.

ZWITSERLAND
Je betaalt tol voor alle snelwegen mbv een tolvignet, geldig voor 1 jaar en te verkrijgen bij de ANWB, tankstations voor de grens en bij postkantoren.

SPANJE & PORTUGAL
Je kunt betalen bij het binnenrijden, maar ook van tevoren een zgn. tolbadge aanschaffen zodat je door de gereserveerde poort kunt rijden en de tol automatisch afgeschreven wordt. Zie ook https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/tolbadge.

VERENIGD KONINKRIJK
Is zeldzaam, maar komt voor op de M6, traject ten noorden van Birmingham, op de M25, Dartford Crossing, elke dag tussen 6 en 22 uur en bij een aantal bruggen en tunnels op A-wegen en andere wegen. Check ook https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/tol.

DENEMARKEN
A
lleen op de Grote Beltbrug en de Sontbrug. Check hier voor details: https://www.anwb.nl/vakantie/denemarken/reisvoorbereiding/tol.

ZWEDEN
A
lleen op de Sontbrug en de bruggen bij Motala en Sundsvall: https://www.anwb.nl/vakantie/zweden/reisvoorbereiding/tol. Let wel op de congestiebelasting in Stockholm en Göteborg, die wordt toegepast op kenteken. Vooraf registreren bij Epass24 vergemakkelijkt het betaalproces en heeft ook onze voorkeur. De bruggentol kan hier ook mee betaald worden.

NOORWEGEN
De tarieven zijn gebaseerd op de brandstof waar je op rijdt, dus kunnen variëren. Je kunt een tolbadge aanschaffen die ook korting geeft. Andere optie is om vooraf te registreren op Epass24 - dat scheelt gedoe, maar geeft geen korting. Zie ook https://www.anwb.nl/vakantie/noorwegen/reisvoorbereiding/tol.

SLOVENIË
E
en e-vignet is verplicht. Bestellen kan hier: https://evinjeta.dars.si/selfcare/en. Let op: onze camper valt in tariefklasse 2A, al is dat moeilijk vast te stellen aan de hand van deze site. Check hier voor een meer duidelijke uitleg: https://vignetteslovenia.si/nl/tol-voor-campers/.

OOSTENRIJK
Een vignet is verplicht, aan te schaffen voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar. Het vignet is te koop in ANWB winkels, online of te koop bij een aantal Oostenrijkse grensovergangen en bij tankstations en postkantoren in de buurt van de Oostenrijkse grens. Zie https://asfinag.at/toll/sales-outlets.

KROATIË
K
an betaald worden bij de tolpoortjes. Er is ook een tolbadge beschikbaar: https://www.hac.hr/en/toll/etc