Open Dag!
Meld je hier aan
FAQ

Onze meest gestelde vragen

Bekijk hier onze meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact op!
Wanneer is mijn boeking definitief?
Nadat je een boekingsaanvraag hebt gedaan op onze website nemen we contact met je op om te bevestigen of de camper wel of niet beschikbaar is. Wij zullen nog vragen om wat extra informatie waarna we middels een bevestiging / factuur de camper zullen bevestigen. Pas nadat de aanbetaling is overgemaakt is de boeking definitief.
Wanneer moet ik wat betalen?
De aanbetaling van €1000,- dient te geschieden binnen 14 dagen na ontvangst van de bevestiging / factuur. De aanbetaling is tevens de borg. De huursom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te worden. De borg storten wij uiterlijk 30 dagen na het retourneren van de huurwagen terug. Mochten er toch schades en / of boetes blijken te zijn na ontvangst van de huurwagen zullen wij deze van de borg afhalen.
Is er een minimum leeftijd om een camper te huren?
De minimum leeftijd om een camper te huren is 25 jaar. Je dient minimaal 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
Wanneer kan ik de camper ophalen en weer inleveren?
Je kunt de camper ophalen na 15:00 uur op een vooraf afgesproken tijdstip en je moet hem tussen 08:30 en 10:00 uur weer inleveren. Dit zorgt er voor dat we de camper op tijd schoon kunnen maken en eventuele schades kunnen repareren voordat de volgende huurder hem op komt halen.
Moet de camper schoon worden ingeleverd?
Ja, je dient de camper net zo schoon in te leveren als dat je hem van ons hebt meegekregen. Mocht je daar geen tijd voor hebben, of lukt het simpelweg niet, laat het ons van te voren weten, dan maken wij hem schoon. De kosten hiervan zijn €150,-.
Mag mijn hond mee in de camper?
Ja dat mag, mits je bij ons de speciaal daarvoor bestemde hondvriendelijke camper hebt gehuurd. Wees er snel bij, want we hebben er maar 1. De extra kosten hiervoor zijn €150,-. Het verzoek is om de camper schoon en haar-vrij in te leveren. Mocht dit niet het geval zijn dan rekenen wij €150,- schoonmaakkosten.
Kan ik de camper zien voordat ik hem huur?
Jazeker, je kunt onze Club camper bewonderen bij ons Clubhuis aan de Franse Kampweg 36 in Bussum. Neem van te voren wel eerst even contact met ons op voor een afspraak, dan zorgen wij voor een kopje koffie en kunnen we uitgebreid kletsen over jullie plannen. Of kruip even achter het stuur en rij een rondje om het Club huis! Dan voel je meteen hoe heerlijk de Club camper rijdt.
Welke landen mag ik bezoeken?
Je mag in principe elk land bezoeken die op de groene kaart staat van de verzekeraar. Deze groene kaart ligt in elke camper.
Is de camper goed verzekerd?
Ja, de camper is goed verzekerd met indien nodig repatriëring van de huurcamper, vervangend vervoer of een vervangende huurcamper. Het eigen risico bij schade is €1000,- per schadegeval. Lees voor meer info onze huurvoorwaarden. Indien je geen eigen risico wilt kun je dit afkopen via bijvoorbeeld Allianz Global Assistance. Klik hier voor meer info.
Wat doe ik bij schade of pech onderweg?
In het geval van schade of pech onderweg vind je in de handleiding van de camper verschillende telefoonnummers die te bellen zijn bij schade of pech onderweg. Het kan zijn dat het noodnummer van de verzekering gebeld dient te worden, maar bij een mechanisch mankement bel je met de FIAT hulpdienst.
Mag ik roken in een camper van De Camper Club?
Nee, je mag nooit roken in de camper. Indien wij constateren dat er toch gerookt is in de camper zullen wij €500,- inhouden op de borgsom.
Kan ik mijn auto achterlaten op het terrein van De Camper Club?
Je kunt de auto parkeren op het eigen terrein van De Camper Club. Het achterlaten van de auto van de huurder op het terrein van De Camper Club tijdens de huurperiode is voor eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige gevolgen (schade of diefstal) die het parkeren van dit voertuig met zich meebrengt.