Camper huren met de hond

Luxe camper uit 2021 huren met hond? Geschikt voor rijbewijs B, inclusief 5 gordelpunten, inventaris, verzekering, fietsendrager en 2000 km vrij per week.

Ben je op zoek naar een nieuwe huurcamper waarin je hond is toegestaan? Je hebt wellicht al ervaren dat het niet eenvoudig is om deze te vinden. Uiteraard is er binnen het tweedehands en particuliere camperaanbod hier en daar wel wat te vinden maar nieuwe campers waarin de hond is toegestaan, zijn schaars in de verhuurmarkt. Wij van De Camper Club begrijpen uit eigen ervaring het belang van hondenbezitters om met hun viervoeter op reis te kunnen. Het is natuurlijk hartstikke gezellig om je huisgenoot mee op reis te kunnen nemen zodat je geen logeeradres of oppas hoeft te regelen. Bovendien beleef je de mooiste plekjes prettiger in het heerlijke gezelschap van je hond die vanzelfsprekend ook het liefste gewoon met je mee op reis gaat in plaats van thuis te blijven.

Voor ons hoort dit ook bij het ultieme gevoel van vrijheid en daarom hebben wij speciaal één van onze splinternieuwe campers ingezet als hondvriendelijke huurcamper.


Overnachtingsplaats selecteren voor overnachting met je hond

Kamperen is bij uitstek een geschikte vorm van vakantie vieren met je hond om je heen. En met een kampeerwagen kun je vaak op de mooiste plekjes parkeren om te overnachten. In veel gevallen zijn er zelfs gratis camperplaatsen te vinden. Vanuit je camper sta je direct buiten in de natuur en maak je samen met je hond een heerlijk lange wandeling. Misschien wel langs de kust over het strand; ideaal als je op een mooie camperplaats aan zee staat. De meeste honden zijn dol op het strand, toch is het niet op alle stranden in Europa toegestaan om (in de zomer) je hond mee te nemen. Doe voorafgaand aan je camperreis door Europa dus onderzoek naar de eventuele beperkingen die ter plaatse gelden. Als je kiest voor overnachten op een camping, overleg dan vooraf of je viervoeter is toegestaan. In veel gevallen is een hond tegen betaling van een kleine meerprijs van harte welkom. Zorg er in dat geval voor dat je voldoende poepzakjes bij je hebt en dat je op de camping geen spoor van hondenuitwerpselen achterlaat .  In de meeste gevallen is het zo dat de hond aangelijnd dient te zijn op het camping-terrein.

Camper met hond eenvoudig te reserveren


Honden zijn dus van harte welkom bij De Camper Club en wij hebben een splinternieuwe huurcamper ingezet als hondencamper. We overleggen wel graag vooraf even de mogelijkheden met je want drie grote Sint-Bernard honden is wat anders dan één teckel of het formaat hond van ‘onze eigen Muis’

Bekijk hier ons YouTube filmpje over campers met de hond.

Benodigdheden voor een campervakantie met hond


Kamperen met de camper en hond is hartstikke gezellig, al vergt het wel enige voorbereiding aangezien je alle benodigdheden mee dient te nemen op reis. Denk hierbij aan zaken zoals een tuigje voor aan de veiligheidsgordel, een mandje, drink- en voerbakjes, het (internationale) hondenpaspoort en eventueel een zwemvestje. In sommige landen is het dragen van een ‘snuitje’ (soort muilkorfje) verplicht. Let op indien je viervoeter specifiek voer gebruikt; dit is niet in alle landen even gemakkelijk te verkrijgend dus neem voldoende mee! Wij adviseren ook om vooraf even contact op te nemen met je eigen dierenarts om te zien of je hond nog inentingen nodig heeft voor de route die je wilt gaan afleggen en voor je uiteindelijke reisbestemming. Voor kampeerreizen binnen Nederland kunnen voor je hond andere vereisten gelden dan voor campervakanties in overige Europese landen.

Schoonmaak


Wij rekenen extra €150,- kosten per verhuur met hond. We vinden het fijn dat onze huurders genieten van een schone kampeerwagen en we hechten veel waarde aan hygiëne.  De kampeerwagen moet derhalve volledig schoon en haarvrij ingeleverd worden. Wordt hier niet aan voldaan, dan brengen wij, conform onze reguliere voorwaarden, €150,- schoonmaakkosten extra in rekening.

Neem contact met ons op voor meer informatie en het reserveren van een kampeerwagen met een hond. Wees er snel bij hoor … want we hebben er maar één.

Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.