Gratis overnachten bij de Franse wijnboer

Overnachten tussen de wijnranken of de lavendelvelden? De keuze is reuze.

Lokale wijntjes proeven en heerlijk uit eten met als toetje een lange avondwandeling langs geurende lavendelvelden om vervolgens rozig van de dag je campertje in te kruipen. Hebben we je aandacht?

Wij maken dit nu mogelijk en het kost helemaal niets, nada, niente… eeeh, de overnachting dan hè! Hoe werkt dit dan? Dat gaan we je uitleggen. Ten eerste, je reserveert zo’n mooie Club Camper bij De Camper Club en je geeft aan welke land je gaat bezoeken. Stel, je gaat naar Frankrijk….Wij zorgen  voor een gids krijgt met meer dan 2000 Franse wijnboeren, fruittelers en restaurateurs verspreid over heel Frankrijk. Gezamenlijk hebben ze meer dan 10.000 camperplaatsen volledig tot jouw beschikking. In de gids staan alle adressen en op de Club Camper zit een vignet waardoor Françoise, Pierre of Charles kunnen zien dat je aangemeld bent en dus toestemming hebt om daar te overnachten. Easy toch?

Er zijn een paar regeltjes waar je je aan dient te houden:

  • Zo is het verblijf voor maximaal 24 uur. Nu kunnen wij ons voorstellen dat als je bevriend raakt met Pierre je er best een nachtje aan vast mag plakken, maar in eerste instantie is één overnachting de insteek.
  • Zo is het verblijf voor maximaal 24 uur. Nu kunnen wij ons voorstellen dat als je bevriend raakt met Pierre je er best een nachtje aan vast mag plakken, maar in eerste instantie is één overnachting de insteek.
  • Houd je aan de gouden regels van de achterliggende organisatie ‘France Passion’. Met andere woorden, meld je bij de eigenaar bij aankomst en vertrek en laat de plek schoon achter.
  • De camper moet zelfvoorzienend zijn. Gelukkig zijn onze Club Campers dat.
  • Bij aankomst staan er bordjes met zonnebloemen erop afgebeeld die je naar de plek wijzen waar je kunt gaan staan. Je kunt niet reserveren, vol is vol. Maar je kunt wel tevoren bellen of er plek is; de telefoonnummers staan in de gids.

De achterliggende gedachte van dit systeem is dat je door je verblijf misschien wel wat lokale streekprodukten koopt bij boerin Françoise of haar buurman. Hierdoor krijgt de lokale economie een leuke ‘boost’ en kunnen wij als kampeerders op bijzondere plekken overnachten en heerlijke lokale lekkernijen proberen. Denk aan wijnen, kazen, brood, fruit, etc. Maar we hebben ook al escargots voorbij zien komen. En caramelkoekjes om maar wat te noemen.

In elke departement van Frankrijk zijn er wel enkele aangesloten boeren, landwinkels en restaurants met camperplaatsen te vinden. Zowel in de populaire departementen als Calvados, de Alpes-de-Hte-Provence of de Ardèche zijn aangesloten boeren en andere ondernemers te vinden. Maar ook de wat mindere bekende streken zijn goed vertegenwoordigd. Wel eens gehoord van de departementen Cartel, Allier of Vienne? Ook hier sta je bij de boer en proef je de lokale specialiteiten. Een paar streken vallen op door de grote hoeveelheid lokale bedrijven die zijn aangesloten. Denk aan de streek tussen Dijon en Lyon, de Vaucluse en de regio tussen de steden Nantes en Tours, met name langs de Loire. Maar ook de regio tussen Strasbourg en Mulhouse kent opvallend veel aangesloten agrariërs met gratis camperplaatsen. Bij ons mooie gidsje zit een handig kaartje waarop je ze allemaal vinden kunt.

Laten we, om de voorpret te verhogen, een paar boeren als voorbeeld nemen:

In het departement Drôme tref je bijvoorbeeld Domaine de Combebelle van Nathalie en Eric Sauvan. Zij verbouwen heerlijke streekprodukten zoals biologische Côtes du Rhône-wijn, olijfolie, fruit en heerlijke jammetjes. Wie wil daar nu niet in zijn camper kruipen om de volgende ochtend te ontbijten met verse jam en jus d’orange.

Domaine de Combebelle
Nathalie & Eric Sauvan
Piegon – Drome. Pag. 225 van ons gidsje.

Of wat dacht je van Patrice Cououreux & Ghislain Deschar van Ferme de Peyrouse uit Padies, departement Somme, Hauts de France. Deze kindvriendelijke boerderij heeft ook een restaurant en levert prachtige streekprodukten als rode wijn, lokaal rundvlees en vruchtensappen. Alles biologisch. Nou Patrice, kom maar door met die Franse ‘steak’.

Ferme de Peyrouse
Patrice Cougoureux & Ghislain Deschar
Pardies – Somme. Pag. 556 van ons gidsje.

Dit unieke concept bieden wij ook aan in Spanje, Oostenrijk, Duitsland, Denemarken en Engeland. Stel je eens voor, tot de kleine uurtjes live muziek in de pub met een Guinness en daarna zo hop, je camper in. Hoe leuk is dat! Wanneer je bij ons een camper huurt en van te voren aan geeft welk land je gaat bezoeken zorgen wij voor het juiste vignet en de juiste gids en bedenk je je eigen ‘farm tour’  door Europa.

Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.