5 ultieme tips voor jouw campervakantie

Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe fijn een campervakantie is. Zoveel vrijheid, zoveel natuur, een vakantie waarbij de reis bijna nog leuker is dan de bestemming! Ook weten we dat veel van jullie het stiekem best spannend vinden om in de Club Camper op avontuur te gaan. Zo’n eerste campervakantie is natuurlijk ook best spannend. Hierbij de 5 belangrijkste tips om jouw trip onvergetelijk te maken. 

Pack light

Het is natuurlijk verleidelijk om letterlijk je hele huishouden mee te nemen, maar vaak is dat helemaal niet nodig. Veel is al in de camper aanwezig, want onze inventaris is inclusief. Daarnaast zul je zien dat je ook veel van je kledingkast niet zult dragen: op vakantie draait alles om comfort! Zorg dat je kleding meeneemt dat je in laagjes kunt dragen, om voorbereid te zijn op weersveranderingen. Daarnaast kun je alles afwassen, een handwasje doen of wassen op een camping. Scheelt je veel troep in de camper!

De hele inventaris zijn bij de prijs inbegrepen.

Ken je afmetingen

Met een gemiddelde auto kun je vaak gewoon tunnels in rijden of over bruggen, maar met een camper is dat soms andere koek. Niet alles is even breed en hoog. Zorg dat je de afmetingen van de Club Camper bij de hand hebt, zodat je het altijd snel kunt checken en zelfverzekerd de route kunt vervolgen. De Camper Club heeft deze voor je klaar gelegd zodat je deze voorin bij je kunt hebben. Better safe than sorry? Huur dan bij ons de speciale camper-gps, waar de afmetingen zijn ingevoerd, zodat deze de route op je formaat aanpast. Let daarnaast ook extra goed op bijvoorbeeld laaghangende bomen op weggetjes en campings.

Wees voorbereid op je route

Het is natuurlijk ideaal dat je volledig zelf bepaalt waar je naartoe rijdt. Zorg wel dat je min of meer weet wat je plan is, zodat je de bijbehorende vignetten en milieustickers kunt bestellen, voor bijvoorbeeld Zwitserland of Oostenrijk. Ook signaleringsborden achterop de fietsendrager zijn verplicht in Spanje en Italië. Deze geven we bij De Camper Club mee.Van boetes achteraf wordt ten slotte niemand blij.

Maak in Frankrijk een stop bij Mont Saint-Michel!

Installeer apps voor je camperplaatsen

In Noorwegen en Zweden mag je wildkamperen, maar in vrijwel alle andere landen zul je op zoek moeten gaan naar camperplaatsen. En de keuze is reuze! Van groot naar klein, met veel of weinig faciliteiten, basic of luxe. Je moet ze natuurlijk wel weten te vinden en in het hoogseizoen is het vaak ook nodig om ze te reserveren. Zorg daarom dat je handige apps op je telefoon hebt, zoals CamperContact, zodat je altijd een camperplaats in de buurt kunt opzoeken. Natuurlijk leggen wij je ook veel uit als je de camper komt ophalen en geven we je tips mee.

De app CamperContact

 

Enjoy the ride!

Bij “op vakantie gaan” denken veel mensen voornamelijk aan de bestemming, maar de reis er naartoe is net zo leuk! Vooral met een camper. Je komt langs geweldige uitkijkpunten, schattige dorpjes en mooie plekjes voor een pitstop. Lunchen bij het pompstation is dus verleden tijd! Vergeet daarom vooral niet van de reis te genieten, juist die is zo bijzonder tijdens een camperreis.

Ben je nu overtuigd om het avontuur aan te gaan en op camperreis te gaan? Mail of bel ons dan, of vul dit formulier in om in contact te komen. Dan bespreken we alle mogelijkheden voor jouw droomvakantie!

En elk gezinslid mag mee!
Zin in uitzichten als deze? Boek dan nu je camper!
Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.