Vakantie met kinderen

Een luxe kampeerwagen (bouwjaar 2021) huren? Compleet met kingsize bed en hefbed, 5 gordelpunten, douche, toilet, inventaris, verzekering en fietsendrager.

Maximaal flexibel overnachten met je kids

Er is voor kinderen geen leukere manier van vakantie vieren dan kamperen. Heerlijk in de vrije natuur, elke dag lekker buiten spelen en (onderweg) nieuwe vriendjes maken. Het creëren van herinneringen en het ontdekken van nieuwe plekjes is wat ons leven verrijkt. In je eigen tempo het land door of zelfs verder Europa in met het gezin, je neus achterna en ontspannen genieten van alle vrijheid.

Vermaken de kinderen zich ergens dan blijf je simpelweg nog een dagje langer staan op die fantastische camperplek aan zee. Hebben jullie het wel gezien op die camping dan rijd je weer lekker door naar de volgende bestemming. Met een camper ben je uitermate flexibel en het is eenvoudig én leuk om spontaan een sfeervolle overnachtingsplek te vinden. Dat kan die geweldige familiecamping zijn met talrijke faciliteiten, of dat ene plekje op een boerenerf te midden van druivenvelden en grazende koeien. Je bepaalt natuurlijk zelf of je kinderen in de camper slapen of in hun eigen tentje ernaast. Die afwisseling is wat reizen met een camper zo bijzonder maakt.

Zelfvoorzienend met een luxe huurcamper


En hóe fijn is het om tijdens zo'n kampeervakantie van alle gemakken voorzien te zijn? Je hebt je eigen keuken bij de hand om waar en wanneer je maar wilt je eigen maaltijd te maken. En daarnaast is de douche-toilet ruimte natuurlijk super praktisch, vooral met kinderen, om (een paar dagen) zelfvoorzienend op pad te zijn.

Een familievakantie met de camper wordt ook wel 'glamping op wielen’ genoemd en dat raakt wel de kern. Luxe kamperen in je eigen huisje op wielen. En ondanks alle comfort en complete uitrusting blijft het natuurlijk wel kamperen.

5-persoons kampeerwagen, ideaal voor gezinnen

Of je nu met drie, vier of vijf personen reist, het kan allemaal met een camper. Met een luxe vijfpersoons kampeerwagen van De Camper Club huur je een stukje gemak en worden je heel veel zaken uit handen genomen. De kampeerwagen, ook wel onze Clubcamper genoemd, is een splinternieuwe kampeerwagen van het merk Sunliving (van camperfabrikant Adria) en is compleet uitgerust met faciliteiten zoals ruime garage, fietsendrager, vijf gordelpunten en luifel.

Indien de kinderen niet gezellig buiten in een tentje slapen, liggen ze heerlijk op het tweepersoons hefbed dat overdag verdwijnt tegen het hoge plafond, waar ook het royale panoramavenster is ingebouwd dat zorgt voor een enorme hoeveelheid daglicht. Vanzelfsprekend zijn alle ramen voorzien van een verduisteringssysteem én horren zodat ongewenst licht en/of insecten buiten blijven.

Ondanks dat deze kampeerwagen super praktisch is ingericht, is dit niet een absurd grote camper en dat maakt dat hij met de lengte van 6,99 meter gemakkelijk te besturen is. De comfortabele automatische transmissie maakt het rijden in ‘dit huis op wielen’ kinderspel. Vanwege de breedte van 2,32 meter zijn zelfs smallere straatjes in pittoreske Italiaanse dorpjes toegankelijk en door de hoogte van 2,87 meter hoef je je ook geen zorgen te maken om lage tolpoortjes op de Franse snelweg. Mocht je toch nog even ergens achteruit moeten manoeuvreren dan is er nog de achteruitrijdcamera dus een kind kan de was doen.

In de camperhuur zijn 2000 gratis kilometers per week inbegrepen in de prijs dus je kunt aardig wat rijden zonder extra kosten. Dit doe je overigens met een ‘gewoon’ rijbewijs (B) omdat je met deze camper onder de 3500 kg blijft.

Populaire familiebestemmingen met een huurcamper

Ben je op zoek naar dé ideale familiebestemming voor een campervakantie? Dit is mede afhankelijk van de invulling van je vakantie. Wil je eindeloos wandelen en mooie bergtochten maken dan is Zwitserland een geschikt reisdoel. Ga je voor de ruige landschappen en natuur dan leent Scandinavië zich heel goed voor een roadtrip naar het noorden. Frankrijk scoort al jaren heel hoog als familiebestemming en telt ongekend veel leuke campings waar kinderen zich uitstekend zullen vermaken. Ook met de camper naar Spanje is fantastisch voor kinderen ondanks dat hier de afstand mee kan spelen in je overweging. Als je wat meer oog hebt voor die reisafstand dan zijn de omliggende landen ook zeker het overwegen waard. België, Luxemburg en Duitsland. Een camperland dat zeker niet onbenoemd mag blijven is.... Nederland! Onderschat ons eigen prachtige land niet als het gaat om een campervakantie met kinderen. Het heeft vele voordelen als het gaat om op pad zijn met een kampeerwagen. Relatief kleine afstanden, geen tolkosten kwalitatief hoge standaarden wat betreft overnachtingsplaatsen en campings, geen taalbarrière voor de kinderen die met vriendjes spelen en een uitermate goede infrastructuur. Bij De Camper Club merken wij nadrukkelijk dat Nederland bij veel huurders een reële optie is voor een vakantiebestemming.

Camper huren of camper kopen?


Wellicht heb je wel eens overwogen om een camper te kopen. Dan heb je gemerkt dat dit een forse investering is en €80.000,- voor een nieuwe camper is geen uitzondering. En daar komen dan nog de stallingskosten, verzekering, onderhoud en overige zaken bij.

Als het je eerste kennismaking met een camper is dan is camperhuur een heel goede optie om het eens ‘uit te proberen’ samen met het hele gezin. Als je bijvoorbeeld jaren hebt gekampeerd in een tent, vouwwagen of caravan, sta je mogelijk op het punt om de switch te maken naar een camper. Om erachter te komen of deze manier van kamperen je bevalt, is camperhuur een verstandige keuze.

Zelfs als je na de huurperiode overtuigd bent van het feit dat je een camper wilt kopen dan is dat ook mogelijk bij De Camper Club®. Het aantrekkelijke is dan bovendien dat je een nagenoeg nieuwe camper koopt en ‘de kop eraf is’ qua prijs.

De Clubcamper noemen wij ook wel de ‘one size fits all’ camper omdat deze ideaal is voor zowel stellen als families. Stellen die wat meer ‘scharrelruimte’ willen in een camper gebruiken simpelweg niet het hefbed dat onzichtbaar wordt opgeborgen tegen het plafond. Dit extra tweepersoonsbed maakt de kampeerwagen tot de ideale familiecamper.

Huurcampers in trek bij families - boek nu bij De Camper Club


Camperreizen stijgen enorm in populariteit en met name de vraag naar nieuwe, familievriendelijke huurcampers is groot. De Camper Club beschikt over een royale beschikbaarheid en belangrijk voordeel van camperhuur via ons is dat De Camper Club uitsluitend werkt met nieuwe kampeerwagens (bouwjaar 2021). Reserveer nu dus je kampeerwagen voor een heerlijke familievakantie.

Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.