Het huren van een buscamper

Wat is nu precies een buscamper, ook wel kampeerbus genoemd en wat is het verschil met een camper?

Wat is uw eerste gedachte die opkomt als u aan het huren van een camper denkt? ‘Buscamper’ misschien? Vaak wordt de buscamper in de volksmond ook wel kampeerbus genoemd, of campervan zoals de Amerikanen neigen te zeggen.Dit model vindt zijn oorsprong in o.a. de bekende Volkswagen busjes. Maar zijn qua indeling en maat meestal uitgegroeid tot volwaardige campers met douche, toilet, keuken en grote bedden.


Een buscamper in Canada en de VS


Met name in Noord Amerika is er een duidelijk verschil tussen een camper en een buscamper. De gemiddelde Amerikaanse camper, lokaal ook wel motorhome of RV genoemd, is vaak zo groot en lang dat er een duidelijker verschil te zien tussen reguliere campers en busjes. Kijk ook maar eens op de website van GoCanada. Hier zijn de verschillende modellen Noord Amerikaanse ‘camper vans’ duidelijk op een rijtje gezet.

Bekijk hier voorbeelden van de canadese campervan.

Een buscamper in Europa


In Europa kruipen de modellen echter steeds dichter naar elkaar toe. Een gemiddelde camper ligt rond de 7 meter en is niet breder dan 2,30. Een gemiddelde buscamper of kampeerbus is 6,30 meter lang en 2,05 breed. En als je dan ook nog  voor een half integraal camper kiest dan kun je je ter degen afvragen of het verschil niet te klein is.


Buscamper versus onze camper


Wij bij De Camper Club hebben na lang onderzoek dan ook bewust gekozen voor onze half integraal Sunliving 70SL van 6,99 meter lang en 2,30 breed. Geen bult op het dak maar wel de extra bedden door het unieke hemelbed. Achterin lange bedden van meer dan 2 meter, maar toch een douche / wc combinatie en goed uitgeruste keuken. Kortom, een compacte camper met alle voorzieningen die toch dicht bij een kampeerbus zit. En dat allemaal met B rijbewijs. Dus voordat u eerst op zoek gaat naar een ‘buscamper’, denk ook eens aan onze ‘Club Camper. Groot van binnen, klein van buiten, oftewel, hij slaapt als een camper maar rijdt als een kampeerbus.

Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.