Gratis camperplaatsen bij spaanse bodega's

Spaanse wijnen, tapas en de mooiste olijfolie. Overnacht met je camper bij de lokale boeren en proef wat Spanje te bieden heeft.

Wij van De Camper Club houden van lekker eten en mooie wijnen. Als je die lekkernijen dan ook nog kan proeven bij de boer of boerin die het gemaakt heeft om vervolgens in je luxe camper een nachtje op hun finca te overnachten, wie wil dat nu niet? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Door een samenwerking aan te gaan met España Discovery kunnen wij deze leuke ervaringen nu aanbieden aan eenieder die bij ons een camper huurt. Wel van tevoren even aangeven dat je naar Spanje gaat. Dan krijg je van ons een gids met meer dan 200 Spaanse bodega’s, finca’s, restaurants en andere lokale ondernemers die mooie producten aanbieden en ook ruimte hebben voor een paar camperplaatsen. In de gids vind je een duidelijke kaart met alle samenwerkende boeren en verder het adres en een Nederlandse routebeschrijving (incl. GPS coördinaten). Je kunt niet reserveren, maar je zult zien, er is altijd wel een plekje. En mochten de beschikbare camperplaatsen vol zitten, dan is er altijd wel weer een boer in de buurt die wel plek heeft. Er zit zelfs een Middeleeuws Monasterio (klooster) tussen met prachtige tuinen.

Waarom dit initiatief? Het idee hierachter is om lokale ondernemers makkelijker in contact te brengen met de rondreizende kampeerder en die op deze manier kennis te laten maken met zijn streekproducten. Door een gratis overnachting aan te bieden op een camperplaats heb je een prima reden om daar te stoppen om kennis te maken met alles wat de desbetreffende boerderij of restaurants hebben te bieden. Een groot voordeel is dat mocht de wijn goed smaken, je die avond niet meer hoeft te sturen. Je bent als het ware uitgenodigd door de ondernemer en dien je dus als zodanig te gedragen. Netjes melden bij aankomt en gedag zeggen bij vertrek. Gebruik alleen de aangewezen plek en zorg ervoor dat bij aankomst je afvaltank leeg is en je watertank gevuld. Ons lijkt deze manier van overnachten met de camper dan ook prima geschikt als tussendoortje tijdens de rondreis. Af en toe een camping of openbare camperplaats en af en toe een lokale boer of bodega om al dat lekkers te proberen.

De samenwerkende bedrijven zitten door geheel Spanje, maar met name in de noordelijke provincies Galicië, Asturië, Pamplona en Catalonië.  Maar ook langs de kust in de omgeving van Valencia, Murcia en Andalusië zijn er legio leuke locaties te vinden.

Laten we een paar voorbeelden noemen:

Neem ‘Casa de Boavista’ vlakbij Santiago de Compostella. Een gezellig, lokaal restaurantje met maar liefst 10 camperplaatsen, toiletfaciliteiten en wifi. Er wordt Engels gesproken en het is een prachtige landelijke omgeving. In ons gidsje te vinden op pagina 237. Buen provecho.

Of wat dacht je van de 4 camperplaatsen bij de wijngaard ‘Celler Clos Berengeur’ op pagina 150 van ons gidsje. Deze prachtige locatie bevindt zich in Catalonië in de buurt van Tarragona. Je weet in ieder geval dat er genoeg wijn is bij het avondmaal.

Wil je ook gebruik maken van deze originele en bijzondere mogelijkheid om te overnachten bij de lokale Spanjaard? Huur bij ons een camper en geef aan dat je naar Spanje gaat, dan zorgen wij voor het benodigde vignet en bijbehorende gids en wie weet zit jij binnenkort onder de luifel aan de olijven.

Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.