Go slow... de reis is belangrijker dan de bestemming

Adembenemende natuur, indrukwekkende cultuur en gastronomie om van te watertanden. Geniet in je eigen tempo van de wereldberoemde fjorden en van de vriendelijke bevolking tijdens deze 3-weekse camper rondreis Scandinavië. Speciaal ontwikkeld door De Camper Club, in samenwerking met JetCamp.

'De reis is belangrijker dan de bestemming'. Vanuit deze gedachte bezigt De Camper Club het motto 'go slow'. Wij worden er blij van wanneer onze huurders genieten van een onvergetelijke route en we verstrekken daarom heel graag leuke reistips en route suggesties. Om onze clubleden steeds van actuele en relevante informatie te kunnen voorzien, werken wij samen met diverse partners.

Een van de specialisten op het vlak van campings en overnachtingsplekken in Europa is JetCamp. Scandinavië is enorm in trek bij onze huurders. Juist voor deze prachtige route is 'go slow' het devies en wij adviseren om voldoende tijd te nemen om optimaal te genieten van dit prachtige stuk van de wereld. Een huurcamper leent zich bij uitstek voor een route door onder meer Denemarken, Zweden en Noorwegen.

In samenwerking met JetCamp heeft De Camper Club een mooie drieweekse Scandinavië camper rondreis ontwikkeld.

De Camper Club camperreis Scandinavië

Ophalen huurcamper bij De Camper Club
De reis begint in Bussum waar je je Sunliving camper ophaalt bij De Camper Club. Ronald, Barbara en Roderick hebben een passie voor kamperen en zijn vanuit dat principe De Camper Club begonnen. Er is 1 type camper te huur, the best of the best, zoals zij zeggen. Deze ruime camper heeft naast 5 slaapplaatsen ook 5 gordelpunten en is van alle gemakken voorzien. De camper kan uitsluitend op vrijdag of zaterdag opgehaald worden.

Dag 1 – Münster
Vanuit Bussum is het 203 kilometer rijden naar de eerste bestemming: Münster. Hier doe je zonder pauze zo’n 2 uur en 20 minuten over. Slapen in Münster kan op Wohnmobilstellplatz Hippo-Fun. Hier betaal je ca €15 per nacht voor een camperplaats voor 2 personen. Vooral voor paardenliefhebbers is dit een prachtige plek om de nacht door te brengen. Deze camperplaats is maar 4,5 kilometer verwijderd van het centrum van Münster en is dan ook goed te bereiken per fiets, auto of het openbaarvervoer.
Münster heeft meer dan 30 musea, zo zit er voor iedereen wel een passend uitje tussen. Neem bijvoorbeeld het historische stadhuis, hier kun je de indrukwekkende Friedenssaal bezoeken. Op 15 mei 1648 werd hier het Spaans-Nederlandse Vredesverdrag ondertekend wat een einde maakte aan de 80-jarige oorlog. Aan deze gebeurtenis heeft Münster dan ook haar bijnaam te danken: de vredesstad. Stap aan boord van het eerste op zonne-energie aangedreven schip van Münster. In totaal duurt de rondvaart ongeveer 60 minuten. Het is mogelijk om bij één van de haltes uit te stappen om op een later moment diezelfde dag weer op te stappen. Zo kan je een bezoekje brengen aan het openluchtmuseum Mühlenhof of de bekende Allwetterzoo. Voor echt Duitse cuisine moet je naar Altes Gasthaus Leve. Dit typisch Duitse restaurant straalt één en al Deutsche Gemutlichkeit uit. Ook de lokale bevolking eet hier graag een hapje, onder andere door de uitgebreide (bier)kaart. Het restaurant is dagelijks geopend van 12:00 tot middernacht.

Info: Wohnmobilstellplatz Hippo-Fun

Dag 2 – Lübeck
Wanneer je nog in Duitsland bent mag een bezoekje aan Lübeck absoluut niet ontbreken. Vanuit Münster is het ongeveer 340 kilometer rijden. Hier doe je ongeveer 4 uur over. In Hanzestad Lübeck bevindt zich het grootste historische centrum van Duitsland. De indrukwekkende Holstentor uit de 15e eeuw biedt toegang tot het centrum van de stad. Voor een unieke tour neem je de Splash-bus. Deze 1 uur durende tour begint gewoon in de stad, tot de bus verandert in een boot en de rivier in rijdt. Zo kan je deze Hanzestad vanuit 2 verschillende perspectieven bekijken. Voor een lekker kopje koffie aan de promenade ga je naar An der Obertrave waar het vooral ’s avonds erg gezellig is. Het Raadhuis van Lübeck is een van de beroemdste gotische bakstenen gebouwen een van de grootste middeleeuwse stadhuizen van Duitsland. Als je de audiëntiezaal bezoekt, let dan op de hoogte van de deuren. Vroeger werd deze kamer gebruikt door de rechtbank. Na de uitspraak verlieten onschuldige mensen via de normale deur naar buiten. Als iemand schuldig verklaard werd, moest deze persoon de zaal met gebogen hoofd verlaten via de kleine deur. Voor een gezellig knus diner moet je bij Kartoffelspeicher zijn. Hier kun je genieten van alles wat met aardappelen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan een gebakken aardappel met zelfgekozen toppings! Een mooie camperparkeerplaats vind je op het volgende adres: Lastadie, 23554 Lübeck, Duitsland. Hier overnachten kost je €6 per nacht voor 2 personen. Typ het adres simpelweg in op google maps, parkeer de camper en verken de stad.

Info: Camperparkeerplaats Lastadie

Dag 3 & 4 – Kopenhagen
Vanuit Lübeck vertrek je naar Camping Charlottenlund Fort in Kopenhagen. Hier betaal je €70 voor 2 nachten. Over de route van 282 kilometer doe je zo’n 4 uur. Camping Charlottenlund Fort bevindt zich in het gelijknamige voormalige fort dat stamt uit 1886. Deze unieke camping ligt direct aan het strand en op 7 km afstand van het centrum van Kopenhagen, het beste van 2 werelden dus. Waar je op de camping rust en ontspanning in de natuur en aan het strand vindt, brengt een directe busverbinding je in 25 minuten naar het bruisende centrum van Kopenhagen. Er zijn talloze dingen te beleven in Kopenhagen en het wordt dan ook lastig om een keuze te maken. De naam Nyhavn mag je misschien niets zeggen maar het beeld kennen we allemaal. De kleurrijke pakhuizen aan de haven zijn hét toonbeeld van Kopenhagen. Voor een adembenemend uitzicht beklim je de Rundetaarn. Deze 34 meter hoge toren heeft geen trappen, maar loopt in 7 rondingen stijl omhoog. Naast een prachtig uitkijkpunt heeft deze toren de oudste sterrenwacht van Europa. Deze is nog steeds in gebruik en daarom niet geopend voor bezoekers. De uit 1652 stammende Sankt Peders Bageri is de oudste bakkerij in Kopenhagen. Deze bakkerij staat bekend om zijn befaamde kaneelbroodjes en heerlijke koffie. Een bezoek aan dit stukje historie mag dan eigenlijk ook niet uitblijven. Eten als een god in Denemarken doe je bij Restaurant Krebsegaarden.

Info: Camping Charlottenlund Fort

Kopenhagen - Denemarken


Dag 5 – Gotenburg
Op dag 5 is het tijd om de reis voort te zetten richting de 2e stad van Zweden. De rit bedraagt 268 kilometer. Hier doe je ongeveer 3 uur en 40 minuten over. Gelegen in het Delsjöområdet natuurreservaat ligt Camping Lisebergsbyn. Voor deze camping betaal je ca €37 per nacht. Het centrum van Gotenburg is maar 25 minuten fietsen van deze camping vandaan. Zo ben je dichtbij de stad, maar heb je alle voordelen van een rustgevende vakantie. De in 1621 gestichte stad doet voelen als thuiskomen voor Nederlanders. De Zweedse koning riep in het begin van de 17e eeuw de hulp in van Nederlanders om de stad in te richten. Hierdoor vind je veel grachten door de stad heen. Met de Paddan Tour vaar je binnen 50 minuten onder 20 bruggen richting de haven en weer terug. Een gids vertelt je alles over de historie en de bezienswaardigheden in deze stad. Slotsskogen is het grootste stadspark van Göteborg dat ook vaak gebruikt wordt door de lokale bevolking voor wat rust, ruimte of om hard te lopen. In dit park, vind je een dierentuin met Scandinavische dieren zoals elanden, herten, zeehonden, pinguïns en pony’s. Een bezoek aan deze dierentuin is gratis. In Scandinavië wordt veel vis gevangen en gegeten. Vismarkten zo groot als een Nederlandse supermarkt zijn dan ook geen gekke gewaarwording in de Noordelijke regionen van Europa. In Göteborg vind je zelfs een heuse viskerk! Deze kerk is van maandag tot en met zaterdag geopend en een echte 'must-see'.

Info: Camping Lisebergsbyn

Zweedse platteland


Dag 6 & 7 – Oslo
293 Kilometer en dus 3 uur en 20 minuten verder ligt camping Ekeberg. Bij deze camping betaal je ca €112 voor 2 nachten. Camping Ekeberg is een gezellige camping met panoramisch uitzicht over de stad. Binnen 14 minuten fietsen sta je voor de Dom van Oslo. Wanneer je op vakantie bent in Oslo mag een bezoek aan het Frogner park niet ontbreken. De lokale bevolking komt hier graag om hard te lopen, te picknicken, te wandelen of om de vele indrukwekkende beelden te bekijken. Aan de rand van het park bevindt zich het Museum van Oslo waar je alles te weten kunt komen over de geschiedenis van deze prachtige stad. Kasteel Akershus diende aan het eind van de 13e eeuw om Oslo te beschermen. Aan het eind van 16e eeuw is het kasteel compleet gerenoveerd door Koning Christiaan de 4e tot een koninklijk onderkomen, volledig in de renaissancestijl. Tegenwoordig is het kasteel open voor bezoekers, worden er tours gegeven en zelfs evenementen gehouden.  Waan je in de wereld van de Vikingen in het Viking Schip Museum. In dit museum vind je schepen, sleeën, een kar, gereedschap en gebruiksvoorwerpen die gevonden zijn in de omgeving. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om voorwerpen uit de 9e eeuw. Voor heerlijke visgerechten met bijpassende wijnen ga je naar het Fjord restaurant. Bij dit restaurant heb je geen last van keuze stress, er staat maar een beperkt aantal gerechten op de kaart en jij kiest het aantal gangen dat je wilt.

Info: Camping Ekeberg

Dag 8 - Fossbergom (gemeente Lom)
De reis van Oslo naar Fossbergom bedraagt 348km en duurt ongeveer 4 uur en 25 minuten. Het rijden is echter geen straf met de prachtige natuur waar je doorheen rijdt. Veel campings zijn hier niet. Gelukkig is het in Noorwegen niet ongebruikelijk om wild te kamperen. In Noorwegen kennen ze een wet genaamd ‘allemans recht’ wat eigenlijk betekent dat iedereen het recht heeft om vrij te recreëren. Hierin is het belangrijk dat je je wel houdt aan het ‘leave no trace’ principe. Ruim je rotzooi op, laat geen vuurresten achter en schaadt de natuur niet. Vrij simpel eigenlijk.
In Fossbergom vind je de hoogste berg van Noorwegen, de Galdhopiggen. Het beklimmen van deze berg duurt in totaal ongeveer 6 uur. 4 uur omhoog en 2 uur naar beneden. Naast de hoogste berg vind je hier ook een van de grootste en mooiste staafkerken van Noorwegen. Dit geheel uit hout bestaande bouwwerk dateert uit 1158. In de middeleeuwen was deze kerk de meest belangrijke kerk in de vallei Gudbrandsdalen. Door de jaren heen is de kerk meerdere malen gerestaureerd. De kerk is open voor publiek maar gesloten tijdens kerkdiensten. Ga 7000 jaar terug in de tijd in Klimapark 2469. Dit outdoor experience centre is leuk voor jong en oud. Ontdek de historie van het bergklimaat, jaag-tradities, geologie en biologie. Ontdek hoe mensen leefden in de Noorweegse bergen. Aan het einde van de excursie loop je door een 70 meter diepe tunnel die zich bevindt in een 7000 jaar oude gletsjer. Dit is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Dag 9 – Andalsnes
Vanuit Fossbergom vertrek je naar Andalsnes. Deze rit bedraagt 161 kilometer en duurt 2 en een half uur. In Andalsnes vind je de mooiste weg van Noorwegen namelijk de Trollstigen. Deze 20 kilometer lange weg is in 1936 geopend en heeft 11 haarspeldbochten die je dwars door de bergen en over watervallen leiden. Langs deze weg zijn ook verschillende uitkijkpunten te vinden. Hier een wandeling maken is dan ook zeker de moeite waard. Kom na de wandeling tot rust in het Trollstigen Cafe. Dit moderne café heeft een adembenemend uitzicht en heerlijk softijs! Litlefjellet betekent in het Noors letterlijk ‘kleine berg’. Deze berg is een beetje verstopt door alle reuzen om haar heen maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je een prachtig uitzicht over de vallei. De klim naar boven is niet al te heftig en is dus goed te doen voor jong en oud.  Om bij de parkeerplaats te komen volg je Riksveg 64 richting ‘Isfjorden’. Rij door richting het bord ‘Liabygda’. Na 2 kilometer splitst de weg zich, volg dan de rechter weg met het bordje ‘Vengedalen’. Vervolg de weg nog 2 kilometer en volg dan weer het bord ‘Vengedalen’. Dit is een tolweg (nee, geen trollenweg!) dus zorg dat je een creditcard bij je hebt. Rijd door tot je het dorpje Vengedalsvatnet langsrijdt, daar kun je ergens de camper parkeren. In Andalsnes vind je de Woldstrad Farm. Dit restaurant fungeert voor de lokale bevolking als trouwlocatie waar je tevens heerlijk kunt eten. De eigenaren ontvangen hun gasten met open armen en op een rustig moment leiden ze je met liefde rond op hun boerderij waar de kippen buiten vrij spel hebben. Er is ook een klein winkeltje aanwezig waar je zelfgemaakte ecologische producten kunt vinden.

Dag 10 & 11 – Flåm
De rit vanuit Andalsnes naar Flåm is 391 kilometer. Door de kronkelende wegen door de bergen duurt deze rit 6 uur en 45 minuten. Het is dan ook aan te raden om een aantal pauzes in te lassen om zo van de mooie natuur te kunnen genieten. Slapen doe je op Flåm Camping Og Vandrarheim waar je ca €60 betaald voor 2 nachten. Deze mooie camping heeft diverse camperplekken en biedt een prachtig uitzicht op de vallei.
De omgeving van Flåm voelt alsof je je in een sprookje waant. Het blauwe heldere water, de reusachtige steile bergen, razende watervallen, nauwe valleien en vergeet niet, een prachtige treinrit. Lonely Planet heeft deze treinrit in 2014 omgedoopt tot de op één na meest indrukwekkende treinrit van de wereld. Deze treinrit is dan ook zeker de moeite waard. De trein rijdt in ongeveer 50 minuten naar Myrdal waar je heerlijk kunt wandelen. De trein maakt ook een fotostop bij de adembenemende waterval Kjosfossen. De prijs voor de trein verschilt per seizoen. Het kopen van een retourtje is in ieder geval voordeliger dan een enkeltje. Kinderen tussen de 6 en 17 jaar reizen mee voor 50% korting. Vanuit Flåm vertrekt een indrukwekkende FjordSafari. Voor vertrek krijg je een thermisch pak, een zwemvest, een muts, een bril en dikke handschoenen omdat het best fris kan zijn bij hoge snelheden. De gids vertelt je alles over de omgeving, de geschiedenis, de bewoners en als je mazzel hebt kan het zijn dat je zeehonden, bruinvissen en adelaars ziet! Voor een hapje eten en een lekker biertje ga je naar Aegir BrewPub. Dit sfeervolle restaurant bevindt zich in een indrukwekkend houten gebouw wat doet denken aan een staafkerk. Hier vind je heerlijke biertjes en smaakvolle burgers.

Info: Flåm Camping Og Vandrarheim

Dag 12 - Geilo
Om de lange rit van 2 dagen geleden goed te maken ligt Geilo maar 115 kilometer verwijderd van Flåm. Binnen 1 uur en 50 minuten kom je dan ook in dit leuke plaatsje aan. Slapen doe je in het wild. Zoek een mooie plek, haal het zonnescherm naar beneden en geniet van kamperen in deze adembenemende omgeving. In de winter is Geilo een veel bezocht skigebied met 39 pistes, in de zomer kan je hier heerlijk wandelen. Dit dorpje ligt op 800 meter hoogte en je vindt hier het beste wat de Noorse natuur te bieden heeft. Vruchtbare dalen, heldere beekjes, meren en talloze hoogtevlaktes. De bevolking van Geilo hecht veel waarde aan tradities en dit zie je terug in de kledij, de architectuur en de volksmuziek. Geilojordet is een idyllische tuin omringd door traditionele huizen die dateren uit de 18e/19e eeuw. In de zomer vind je hier terrasjes die traditioneel eten serveren. Voor kinderen is er een speelplaats en een mini boerderij met geiten en kippen. Voor een pittige wandeling volg je de 1000 stenen route, gelegen in het Hallingskarvet National Park. Deze route van 10 kilometer is redelijk zwaar maar zeker de moeite waard. Er zijn ook talloze andere wandelroutes te vinden in dit natuurgebied. Er zijn meerdere traditionele restaurants te vinden in Geilo. Zo kan je heerlijk dineren bij Hallingstuene. Meer trek in sushi? Zelfs dat is te vinden in Geilo!

Dag 13 & 14 – Bergen
Na een aantal dagen doorgebracht te hebben in de natuur gaan we vandaag naar de tweede stad van Noorwegen. Bergen ligt in het hart van de fjorden en is dan ook geliefd onder toeristen. Bezoek de pittoreske kade met houten gekleurde huizen in de buurt Bryggen, de levendige vismarkt die al sinds 1276 (!) geopend is, de indrukwekkende heilige Mariakerk of een museum. De rit naar Bergen is 244 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur en 50 minuten.

Stap in kabelbaan Fløibanen om naar de top van berg Fløyen te reizen. In 5 minuten rijd je in een klein treintje naar de top van de berg waar je prachtig uitzicht hebt over de stad Bergen. Hang je liever in de lucht? Dan kan je ook kabelbaan Ulriken nemen. Deze brengt je naar de hoogste van de zeven bergen rondom de stad. Op 20 minuten rijden afstand en geleden aan het water vind je Camping Grimen. Deze kleinschalige camping is te herkennen aan de rode houten huisjes die verhuurd worden. De camper kan aan het water geparkeerd worden, met daarna een prachtig uitzicht over het meer. Voor deze camping betaal je ca €47 voor 2 nachten. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een plekje dichter bij de stad uit te zoeken aangezien wildkamperen heel gewoon is in Noorwegen. Goede restaurants zijn er in Bergen in overvloed. Voor een ontspannen sfeer maar toch een beetje luxe ga je naar Colonialen 44. Dit restaurants serveert lokale gerechten met bijpassende wijnen. Bijna alle producten die gebruikt worden voor de gerechten komen uit de omgeving van Bergen. Voor een biertje ga je naar het Bergenhuis Bruggeri. Deze brouwerij ligt in de hippe buurt Bryggen, aan de kade. De bieren die hier gebrouwen worden zijn ook alleen hier te verkrijgen. Een 'once in a lifetime experience' dus! Naast het drinken van een biertje kun je hier ook een lekker hapje eten. De gerechtjes zijn aangepast op de smaken van het bier.

Info: Camping Grimen

Dag 15 & 16 – Stavanger
Vanuit Bergen vertrek je richting het zuiden naar Stavanger. Stavanger ligt op 210 kilometer van Bergen. Over deze tocht doe je 4 uur en 45 minuten. Er is veel te doen in Stavanger. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs het idyllische oude deel van de stad ‘Gamle Stavanger’. Hier vind je historische witte huizen uit de 18e en 19e eeuw. In de huisjes bevinden zich meerdere galerijen, winkeltjes en traditioneel geproduceerde producten. Bezoek de meest kleurrijke straat van Noorwegen ‘Øvre Holmegate’. Deze straat is gevuld met hippe cafés, restaurantjes en leuke winkels. Stavanger heeft wel 6 koffiebranderijen dus je vindt hier zeker een koffiebar die bij je past. Op 25 minuten afstand vind je het familiepark Kongeparken. Dit familiepark staat geheel in het teken van Beren en is dan ook erg leuk voor kinderen. Waag je in de grootste ‘drop’ van Noorwegen of sjees van de zip-lines. Er is genoeg te doen voor iedereen! In deze mooie stad zijn er talloze leuke restaurants te vinden en zelfs meerdere sterrenrestaurants! Voor een lekker gerecht met extreem verse vis ga je naar Fish Market Stavanger The Restaurant. Dit restaurant baseert het menu op de vangst van de dag. Verser kun je het niet krijgen! Even geen zin in vis? Ga dan naar Renaa:Xpress. Hier kun je genieten van heerlijke pizza, soepen, salades en nog veel meer.
Slapen doe je bij Camping Stavanger Vandrerhjem Mosvangen. Deze camping ligt op 10 minuten fietsen verwijderd van het centrum van Stavanger aan het Mosvatnet meer. Voor 2 nachten betaal je ca €58.

Info: Camping Stavanger Vandrerhjem Mosvangen

Noorwegen

Dag 17 & 18 Kristiansand
Op dag 18 vertrek je verder richting het zuiden naar Kristiansand dat op 234 kilometer van Stavanger ligt. Het duurt ongeveer 3 uur en 40 minuten voor je Kristiansand hebt bereikt. Kristiansand wordt ook wel de kinderstad van Noorwegen genoemd door de vele activiteiten die daar te doen zijn voor de kleintjes. Denk bijvoorbeeld aan de Kristiansand Zoo. Deze dierentuin is anders dan de meeste Europese dierentuinen. De dieren hebben grote open stukken terrein waar ze verblijven. Er is zelfs een stuk waar je los tussen de apen kunt lopen! Naast dieren vind je hier ook verwarmde zwembaden om even te relaxen. De grootste spa van Noorwegen bevindt zich hier in Kristiansand. Kom helemaal tot rust bij de Aquarama Spa waar je kan genieten in een van de vele sauna’s, voetenbaden en warm water zwembaden. Voor iets meer avontuur bezoek je het Høyt & Lavt Kristiansand Klimpark. Dit klimpark is een onwijs leuke ervaring voor zowel jong als oud. Het is de perfecte familieactiviteit waarbij je elkaar goed uit kunt dagen. In totaal zijn er 8 parcours met 122 obstakels en 23 ziplines. Na een dag vol spanning parkeer je de camper bij 4-sterren Camping Skottevik Feriesenter. Voor 2 nachten betaal je hier ca €72. Op camping Skottevik Feriesenter kun je een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad, een potje mini-golfen of voetballen. Verder zijn er kano’s en roeiboten die je gratis kunt gebruiken. Lekker eten doe je bij Sjøhuset. De gerechten zijn gebaseerd op seizoensgebonden producten die direct uit de omgeving komen. Het uitzicht vanuit het restaurant is weer adembenemend.

Info: Camping Skottevik Feriesenter

Dag 19 - Hirtshals
Met de veerboot vertrek je vanuit Kristiansand naar Hirtshals in Denemarken. Over de rit doe je ongeveer 3 uur en 20 minuten. Parkeer de camper op Camping Hirtshals, pal aan de zee. De kosten voor 1 nacht zijn €32. Hier kun je echt even helemaal tot rust komen. Lange wandelingen langs het strand, een bezoek aan de vuurtoren met exact 100 treden of een bezoek aan het bunkermuseum langs de kust. Hier moet niks, maar alles mag. Zoals je van Scandinavië inmiddels gewend bent vind je hier vele verse visrestaurants. Het beste restaurant vind je in de haven en heet Hirtshals Fiskehus. In dit sfeervolle restaurant vind je simpele versbereide gerechten.  Een bezoek aan het aquarium van Hirtshals is ook een echte aanrader. In het grootste aquarium van Europa kun je bijvoorbeeld indrukwekkende maanvissen zien!

Info: Camping Hirtshals

Dag 20 - Hamburg
Inmiddels is het weer tijd om Scandinavië te verlaten en richting de Duitse bodem te vertrekken. De reis naar Hamburg bedraagt 516 kilometer. Hier doe je ongeveer 5 uur en 15 minuten over. Om deze mooie stad helemaal in je op te kunnen nemen parkeer je de camper op de Camperparkeerplaats op adres Glacischaussee 20. Deze parkeerplaats bevindt zich aan de rand van het mooie stadspark Planten und Blomen en kost €18 per nacht. Dit park wordt veel gebruikt door de lokale bevolking om te wandelen, hard te lopen of lekker te relaxen. Tijdens je bezoek aan Hamburg mag een bezoek aan de Speicherstadt natuurlijk niet ontbreken. Hier vind je een complex van pakhuizen gebouwd tussen 1883 en 1927. Winkelen kan in het commerciële centrum van Hamburg: Jungfernstieg. Hier vind je bekende modehuizen, grote winkelketen, maar ook kleine boetiekjes. Voor een lekkere cocktail of een hapje eten ga je naar de buurt Sternschanze. Dit hippe gedeelte van Hamburg is een echte must-see. Voor de beste burger van Hamburg ga je naar ‘Otto’s Burger – Schanzenstrasse’. In het oude slachthuis van de Sternschanze bevindt zich nu een vlooienmarkt. Hier vind je alles waar je maar over kunt dromen en is zeker een bezoekje waard.

Dag 21 – Bussum
Om de dag goed te beginnen ga je naar restaurant Knuth. Hier wordt tot 3 uur ’s middags een heerlijk ontbijtmenu geserveerd. Na Hamburg ontdekt te hebben is het tijd om naar huiswaarts te gaan. Vanuit Hamburg ben je ongeveer 4 uur en 40 minuten onderweg naar Het Gooi.

De volgende dag (dag 22) kun je je huis op wielen op de afgesproken tijd weer inleveren bij De Camper Club in Bussum.

De totale kosten van de overnachtingen bedragen ca €527 (onder voorbehoud van prijswijzigingen).

Zin om deze prachtige reis zelf te gaan ervaren? Reserveer nu een nieuwe huurcamper bij De Camper Club.Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.