Een Luxe camper huren?

Op zoek naar een nieuwe, luxe huurcamper? Met onze Club Camper denken wij het antwoord te hebben.

Opvallend veel vraag naar een Luxe huurcamper


Recent onderzoek van De Camper Club wijst uit dat de Nederlandse consument in toenemende mate een luxe camper wil huren. Op zich is dat niet zo verrassend gezien de tijd waar we in leven en kijkend naar de mate van vrijheid die een camper faciliteert.

Interessant genoeg is de zoekvraag naar luxe campers opvallend hoog en blijkbaar is er behoefte aan een hoge standaard als het gaat over kamperen. Onderweg zijn in je eigen huis op wielen is voor veel mensen de manier van vakantie vieren echter moet het wel aan bepaalde eisen voldoen – een luxe camper huren is dan ook zeer comfortabel kamperen.

Dit gegeven was voor ons het vertrekpunt bij het samenstellen van de optimale camper ofwel de Club camper. Welke wensen en eisen heeft de consument als het gaat om het huren van een camper? En daarnaast: welke ervaring en beleving willen wij meegeven en waar staan wij voor bij De Camper Club.

De ideale blend van kwaliteit, comfort en gebruikersgemak - en dat begint al bij de keuze van het materiaal en fabricaat. Er is gekozen voor een Fiat Ducato onderstel gecombineerd met een opbouw uit de Adria fabriek, wat synoniem staat voor kwaliteit op zowel technisch vlak als op het vlak van afwerking. De campers rollen in 2021 van de band en zijn dus gloednieuw.


Ideale afmeting voor een gezin


Wat betreft de afmeting, zagen wij dat de consument niet persé op zoek is naar een grote camper maar de ideale kampeerwagen moet wel ruimte en comfort bieden aan 5 personen, inclusief de vijf gordelpunten. De afmetingen van de Club camper zijn 6,99 (lengte) bij 2,32 (breedte) en 2,87 (hoogte; dus ook ideaal voor buitenlandse tolpoortjes) en is hierdoor gemakkelijk te berijden en zelfs door gezellige dorpskernen te manouvreren. Dit wordt nog eens vergemakkelijkt door de 9-traps automatische transmissie (gecombineerd met een Ad Blue Diesel uitvoering) én de verwarmde achteruitrijcamera die besturing kinderspel maakt. De ervaring van lederen materiaal wanneer je met je handen aan het stuur of aan de pook zit, dragen natuurlijk ook bij aan het luxe gevoel. Dankzij het relatief lage gewicht dat onder de 3000 kilo blijft, volstaat ook een gewoon rijbewijs (B) voor het huren en besturen van deze luxe camper.

Wij hebben gekozen voor een halfintegraal model (geen bult op het dak) want ‘het oog wil ook wat’. In dit type camper zit het vernuftige hefbed (1,90 x 1,25) onzichtbaar weggewerkt in het plafond en bovendien zorgt het panoramavenster boven de cabine voor een zee van licht. De binnenhoogte van de camper bedraagt 2,10 en is dus gemaakt voor ‘Hollandse Hoogten’ en geeft een ruimtelijk gevoel, net als de vensters aan weerskanten van de camper. Zo ook boven de keuken die is ingericht met een 3-pits gasfornuis met glazen afdekplaat, koelkast (100 L) met vriesgedeelte, kraan met warm- en koud stromend water, spoelbak met deksel. Tevens is de keuken voorzien van een zeer complete inventaris.  Achterin de camper bevinden zich de comfortabele bedden (2,05 x 0,75) met lattenbodem, praktisch in de lengte richting en eenvoudig om te vormen tot een queen size bed door plaatsing van het tussenmatras (1,70 x 0,60) en tevens voorzien van opstapje en leeslampjes.

Heerlijke luxe camper huren met plezier voor iedereen


Of het nu gaat om camperhuur in Nederland of een buitenland vakantie, of het nu gaat om een langere periode of om slechts een weekje huur: met deze camper, voorzien van boordaccu en verswatertank, kun je zonder problemen een aantal dagen zelfvoorzienend op pad zijn en de eigen douche- en toiletruimte biedt hierbij uitkomst en is voorzien van een toilet, opklapbare wastafel, douche met draaibare douchewand en gemakkelijke kastruimte inclusief stopcontact.

Aan opberg- en kastruimte geen gebrek in deze moderne camper die bovendien voorzien is van een luxe verduisteringspakket en horren dus insecten en ongewenste lichtinval blijven op verzoek buiten.

Reis je in koelere gebieden of momenten? Dit halfintegraal model van het merk Sunliving is uitgerust met een verwarmingsinstallatie die de temperatuur binnen afzienbare tijd laat stijgen, heerlijk om dan samen binnen plaats te nemen aan de uitschuifbare tafel en de comfortabele bestuurdersstoelen om te draaien. Zo creëer je met gemak een sfeervol zitje en de diverse technische snufjes zoals, USB aansluiting onder de bank, zorgen dat er indien gewenst ingeplugd kan worden.

Achterop de camper is een comfortabele fietsendrager gemonteerd (voor 2 electrische fietsen, op te laden via het aanwezige oplaadpunt) en in de ruime ‘garage’ zijn het meubilair en overige attributen (zoals electrakabel) keurig opgeborgen en gemakkelijk onder de luifel uit te zetten.


De Camper Club staat voor je klaar!


Luxe hoeft overigens lang niet altijd duur te zijn – zo is een luxe camper bij ons al voor 795,- per week te huur. Daarbij hanteren wij all-in prijzen dus je wordt niet geconfronteerd met een hele lijst met semi-verborgen bijkomende kosten. ‘What you see is what you get’, daar houden we van bij De Camper Club.

Lekker met z’n tweetjes of gezellig met z’n vijven: onze Clubcamper bevat het antwoord op de meest voorkomende wensen van de verwende camperreiziger en voldoet aan alle moderne eisen en biedt de ideale basis voor een heerlijke roadtrip.  Een campervakantie betekent ultieme vrijheid en die hebben wij van De Camper Club dan ook hoog in het vaandel staan. Onderweg overnachten op de mooiste plekjes waar je jezelf kunt onderdompelen in de charme van de lokale cultuur. Om dit maximaal te ondersteunen, werken wij samen met duizenden lokale boeren waar je als ‘lid’ van De Camper Club gratis mag overnachten. Stel je voor: je parkeert je camper tussen de wijngaarden van een Franse wijnboer waarna je jezelf tegoed doet aan een proeverij van lokale producten. En geen discussie ‘wie er rijdt’ want je hotelkamer is altijd binnen handbereik...

Geen wonder dus dat camper vakanties enorm in trek zijn. Heb je ook zin om op ontdekking te gaan in Europa in je eigen ‘huis op wielen’? Huur een luxe camper via De Camper Club.

Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.