Slim besparen op je camperovernachting

De vraag die we bij De Camper Club regelmatig krijgen is: “We hebben de camper gehuurd, hoe kiezen we dan onderweg ‘slim’ onze locaties uit en wat zijn de kosten van een overnachting met een kampeerwagen?”

Het is begrijpelijk dat je zo ‘kostenefficiënt’ mogelijk je campervakantie regelt. Nog even los van het budget: een besparing op een overnachting kun je weer besteden aan andere leuke dingen. Heel vaak is een uitgave aan een camping of camperplaats redelijk gemakkelijk te ‘vermijden’.

In het buitenland zijn diverse initiatieven waar vakantiegangers met de camper zelfs gratis kunnen overnachten. De Camper Club verstrekt bij verhuur kosteloos handige gidsen met een ‘abonnement’ waarmee je in Frankrijk, Spanje, Engeland, Oostenrijk, Noorwegen en Duitsland bij verschillende (boeren) bedrijven gratis kunt overnachten. Dat is namelijk iets wat je juist met een camper ook uiterst comfortabel kunt doen, want je bent immers volledig zelfvoorzienend en uitgerust met boordaccu, watertank en gasvoorziening. Daarnaast is dit een hartstikke leuke afwisseling van overnachtingen op campings waar je meer faciliteiten hebt.

Meer informatie over de mogelijkheden in Frankrijk kun je ook op de website van het 'Franse initiatief' vinden.

Dichter bij huis in Nederland zijn ook tal van gratis overnachtingsmogelijkheden voor de camper te vinden. Ondanks dat het in Nederland niet is toegestaan om te wildkamperen, zijn er wel degelijk aantrekkelijke mogelijkheden, veelal dicht bij de natuur, waar je met je kampeerwagen voordelig parkeert en overnacht.


De vrijheid van het reizen in ‘je huisje op wielen’ is wat het meest tot de verbeelding spreekt. Het leuke van een camperreis is dan ook dat niet alles van tevoren vast hoeft te liggen. Flexibiliteit is het sleutelwoord en dat is vooral in deze tijd een groot goed.

De Camper Club probeert daar waar mogelijk mee te denken met huurders om te komen tot de optimale ervaring van de camperreis en de overnachtingen. Met de kennis en ervaring die we hebben geven we graag tips en advies zonder het in te vullen. Volgens ons motto ‘Camp &Go slow’ vinden wij de route minimaal zo belangrijk als de bestemming. Een feit is dat door meer tijd uit te trekken voor een camperreis, er beduidend meer ontspannen en genoten wordt.

Heerlijk fietsen vanaf je camperplaats in Zuid-Limburg

Heel veel kampeer- en camperinformatie is ook online te vinden en bovendien zijn er diverse digitale hulpmiddelen die ontzettend gemakkelijk zijn voor onderweg tijdens de reis.

Een superhandige app waar veel van onze huurders enthousiast over zijn, is die van Camper Contact met een gigantische hoeveelheid aan overnachtingsplekken die gemakkelijk te filteren zijn. Het is dus kinderspel om vanaf de bijrijdersstoel een mooie plek te vinden voor de aanstaande stopplaats. Deze app is een initiatief van NKC, ook wel dé expert op het gebied van campers en camperen. Je vindt op de website nog veel meer handige tips die van pas kunnen komen ter voorbereiding van de reis of voor onderweg.

Een groot deel van onze kampeerders maakt ook gebruik van Park4Night; een app die gemakkelijk te downloaden is en waarbij direct overzichtelijk is welke soort camperplaats je selecteert, zodat je het niveau van faciliteiten afstemt op je behoefte.

Soms is het toch gewoon lekker om een papieren gids in je hand te hebben en te bladeren. De Camper Club heeft een samenwerking met de Kleine Camping Gids die een fantastische samenvatting is van sfeervolle en -zoals de titel al doet vermoeden- kleine campings. Het aanbod betreft Europa met de nadruk op Nederland.

De gids is bij De Camper Club te verkrijgen tijdens je bezoek aan Bussum, en is tevens gemakkelijk online te bestellen.

Prachtig tussen de tulpen bij camperplaats De Tulpentuin

Tot slot: op de website van Toeristeninformatie Nederland is meer informatie te vinden over gratis camperplaatsen in ons land. Heel handig ingedeeld per provincie en gebied zodat je heel gericht kunt zoeken naar een overnachtingsplek.

 

Wil je ook een nieuwe camper huren of ben je benieuwd naar prijzen en beschikbaarheid? Neem contact op via dit formulier en we zien je graag spoedig!

Meer inspiratie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes, acties en ander Camper Club nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar onze 'Slakkengang'.